Partneri

Kazališna družina „Ivana Brlić-Mažuranić“


Kazališna družina „Ivana Brlić-Mažuranić“ postoji već 6 godina, a nastala je iz dječjeg kazališta „Ivana Brlić-Mažuranić“ koje postoji 39 godina. Kroz svoje postojanje kazalište za djecu u Slavonskom Brodu se iznimno razvilo i vrhunac rada kazališta je sudjelovanje na ovakvom projektu. Implementacija likovnih, govornih i pisanih vještina djece i mladih u jednu smislenu, edukativnu i bogatu predstavu unutar same Galerije veliki je pothvat. Zadatak družine je pratiti radionice ostalih udruga i uz suradnju s Galerijom umjetnina grada Slavonskog Broda – stvoriti predstavu koja će razveseliti najmanje, nešto naučiti one malo starije i pokazati odraslima koliko je dolazak u galeriju bitan za sve nas. Bitan za kulturu, za obrazovanje, za nas kao ljude općenito. Predstava će biti osmišljena po idejama najmlađih i njihovim voditeljima na radionicama, a glavna vodilja u cijeloj izradi predstave je „Noć u muzeju“.

Udruga "Vilinput"


Radionice stvaranja i pripovijedanja priča za djecu
„MOĆ PRIPOVIJEDANJA- pripovijedanje u muzejskom okruženju“

Muzej pripovijeda brojne priče preko izloženih eksponata. Te priče treba otkriti, istražiti i povezati. Pripovijedanje je drevna umjetnost, vještina pričanja priča i izvrstan alat kojim se daje smisao i razumijevanje situacija u životu. Na taj način djeca će spoznati dublje razumijevanje izloženog predmeta. Kroz radionicu pobudit će se dječja znatiželja za muzejsko okruženje, a pritom razviti njihovo kritičko mišljenje, uključiti emocije te razviti jezične vještine i samopouzdanje.

Trajanje radionica: 6 mjeseci (jednom tjedno po dva sata)

Uzrast: od 7 do 12

Dječji centar „Logos“


Dječji centar „Logos“ sudjeluje u projektu „Galerokaz“ u organizaciji i provedbi likovnih radionica i radionica pred čitalačkih vještina. Pripremu i provedbu umjetničko- edukativnog programa u radu sa skupinama djece predškolske dobi pod nazivom Implementacija montessori likovnih radionica u galerijski prostor provodit ćemo kroz narednih 12 mjeseci u prostorima Galerije Ružić primjenjujući u radu montessori metode i koristeći se originalnim montessori didaktičkim materijalima kako bi kod djece poticali govorno izražavanje, spoznajni razvoj, razvoj osjetila i kreativno likovno izražavanje. Kroz određene elemente programa pomoći ćemo djeci da sama razvijaju “ oko koje vidi, ruku koja sluša i dušu koja osjeća“. Djeca će na putu razvoja od „uhvatiti do shvatiti“ imati priliku djelovati samostalno, zapažati okolinu i razvijati bogati spektar osjetilnih sposobnosti. Djeca će kroz program radionica dobiti priliku da istražuju, ispituju stvarnost, samostalno djeluju, budu potaknuta na razmišljanje i dobiju priliku da se razvijaju vlastitim snagama. Pojedine teme radionica i područja istraživanja povezat ćemo sa umjetničkim djelima Galerije Ružić. Djeca će biti upoznata sa različitim likovnim tehnikama i elementima, istraživat će različite materijale, razvijati umjetnički doživljaj svijeta i maštu, imati slobodu u kreativnom izražavanju, razvijati komunikaciju i samostalnost. U prvom mjesecu provedbe radionica djeca starije skupine Dječjeg vrtića „Pčelica“ upoznala su se sa osnovnim i sekundarnim bojama, nijansiranjem boja, akromatskim bojama.

Grad Slavonski Brod