ODRŽANA JAVNA TRIBINA PROJEKTA GALEROKAZ

ODRŽANA JAVNA TRIBINA PROJEKTA GALEROKAZ

U sklopu projekta ‘Galerokaz’ u suradnji Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda i Grada Slavonskog Broda 5. travnja je u prostoru Centra mladih organizirana Javna tribina kojoj je jedan od glavnih ciljeva bio podizanje javne svijesti i zagovaranje javno-civilnog partnerstva i sudioničkog upravljanja u kulturi.

Organizacija  javne tribine sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda, a uz Romanu Tekić,voditeljicu projekta Galerokaz, njeni sudionici su bili Željka Kovačević, voditeljica projekta i predstavnica nositelja projekta i predstavnik Grada Osijeka, također projektni partner projekta ‘Štruca kulture’, predstavnici partnera u projektu Galerokaz, dok je moderatorica Tribine bila Jesenka Ricl, magistra umjetnosti i specijalist ekonomije.

Cilj tribine je upoznati građane s modelom sudioničkog upravljanja, prednostima i mogućnostima njihovog uključivanja u programiranje, odlučivanje i upravljanje u kulturi, kao i o projektima ‘Galerokaz’ i ‘Štruca kulture’, koji se trenutno provode na području gradova Slavonski Brod i Osijek, a financiraju se kroz program Kultura u centru.

Komentari