Poziv na posljednje tri radionice petodnevne edukacije

Poziv na posljednje tri radionice petodnevne edukacije

logo_galerokaz

U sklopu projekta GALEROKAZ u suradnji Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda i Grada Slavonskog Broda pozivamo članove i zaposlenike udruga i umjetničkih organizacija, zaposlenika javnih ustanova u kulturi kojima je osnivač jedinica lokalne ili područne samouprave te zaposlenika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave na posljednje tri radionice petodnevne edukacije na temu

Provedba programa za razvoj i unaprjeđenje kapaciteta predstavnika javnog i civilnog sektora u području sudioničkog upravljanja

Pojedinačne radionice u trajanju od 90 minuta održati će se u Galeriji Ružić u Tvrđavi na adresi Vukovarska 1, 35000 Slavonski Brod u sljedećim terminima:

1. Radionica III: Primjeri sudioničkog upravljanja u Hrvatskoj i svijetu- Petak 22.02.2019. u 13.00 h

    Pregled sudioničkog upravljanja na primjeru dobrih praksi u Hrvatskoj i svijetu

  2. Radionica  IV:  Studija slučaja „Model sudioničkog upravljanja između Grada Slavonskog Broda, Galerije umjetnina i udruga koje se bave kulturnom, umjetničkom i edukativnom djelatnošću u svrhu zajedničkih aktivnosti na korist lokalne zajednice“ – Subota 23.02.2019. u 9.00 h

Rad u grupama; polaznici edukacije će pomoću metodologije sudioničkog upravljanja raditi na osmišljavanju modela primjenjivom na razvoj suradničke platforme zainteresiranih strana projekta „GALEROKAZ – Implementacija pripovjedačkih i lutkarskih vještina u muzejsku edukaciju Galerije Ružić“, I dio.

   3.  Radionica V: Studija slučaja „Model sudioničkog upravljanja između Grada Slavonskog Broda, Galerije umjetnina i udruga koje se bave kulturnom, umjetničkom i edukativnom djelatnošću u svrhu zajedničkih aktivnosti na korist lokalne zajednice“ – Ponedjeljak 25.02.2019. u 13.00 h

Rad u grupama; polaznici edukacije će pomoću metodologije sudioničkog upravljanja raditi na osmišljavanju modela primjenjivom na razvoj suradničke platforme zainteresiranih strana projekta „GALEROKAZ – Implementacija pripovjedačkih i lutkarskih vještina u muzejsku edukaciju Galerije Ružić“, II dio.

Cilj radionica je ojačati kapacitete članova i zaposlenika udruga i umjetničkih organizacija, zaposlenika javnih ustanova u kulturi kojima je osnivač jedinica lokalne ili područne samouprave te zaposlenika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u području sudioničkog upravljanja javnog i civilnog sektora u kulturi koje podrazumijeva ugradnju participacije u koncepte javnog sustava upravljanja te implicira podjelu ovlasti s građanima i zajednicom kojoj pripadaju javni resursi o kojima se odluke donose.

Voditeljica radionica je Jesenka Ricl, magistra umjetnosti i specijalist ekonomije, trenutno zaposlena u nacionalnom muzeju općeg tipa Muzeju Slavonije u Osijeku na mjestu voditeljice Odjela za edukaciju i promidžbu i predsjednica neprofitne i nevladine organizacije Hrvatsko društvo kulturnog turizma. Jesenka se u slobodno vrijeme bavi proučavanjem sektora kreativne industrije, lokalnim i regionalnim održivim razvojem, razvojem proizvoda i usluga kulturnog turizma i turizma općenito. U posljednjih godinu dana izradila je nekoliko dokumenata kao što su Plan komunikacije i Plan edukativno turističkih aktivnosti HNK u Osijeku, Strategija kulturnog razvitka grada Siska i dr. 

Projekt „Galerokaz“ – Implementacija pripovjedačkih i lutkarskih vještina u muzejsku edukaciju Galerije Ružić po modelu sudioničkog upravljanja javnog i civilnog partnerstva vrijednosti 799.628,85 kn se provodi u okviru instrumenta »Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi, UP.04.2.1.04« te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“; posredničko tijelo razine 1 je Ministarstvo kulture, dok funkciju posredničkog tijela razine 2 obnaša Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Projekt je financiran u 100%-tnom iznosu od čega je iznos sufinanciranja EU 679.684,65 kn a iznos sufinanciranja iz proračuna RH 119.944,20 kn. 

Prijave i upite za dodatne informacije molimo uputiti na mail: galerokaz@gugsb.hr, kontakt telefon  035/448-749.

Za potvrdu sudjelovanja na radionici molimo Vas da nas o sudjelovanju obavijestite na mail: galerokaz@gugsb.hr , kontakt telefon  035/448-749.

S poštovanjem,               

 Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda

Prijavnica – PREUZIMANJE

Komentari